lauantai 6. toukokuuta 2017

Euroviisut 2017: 2. semifinaalin ennakointi

Viron Koit Toome ja Laura (Kuva: eurovision.tv)
Euroviisujen toinen semifinaaliin käydään torstaina Kiovassa. Nyt vuorossa on viimeinen katsaus toiseen semifinaaliin ennen showta. Kuka yllättää livenä ja nappaa finaalipaikan? Kuka floppaa totaalisesti ja jää ilman finaalipaikkaa? Näihin kysymyksiin saamme torstai iltana 11.5. vastauksen, kun toinen semifinaali pyörähtää käyntiin TV2:ssa kello 22. Ensimmäinen semifinaali käydään tiistaina ja arvioinnit siihen löytyvät täältä. Ensimmäinen semifinaali esitetään kello 22 poikkeuksellisesti TV1:ssä. Finaali käydään lauantaina kello 22 alkaen ja TV2 esittää sen.

Nyt lauantaina 6.5 TV2 esittää Euroviisujen esikatselumaratonin, jonka juontaa Mikko Silvennoinen ja kappaleita ja niiden musiikkivideoita kommentoimassa ovat viihteen moniosaaja Cristal Snow, tubettaja Sini "Papananaama" Laitinen, kotikisojemme edustaja Hanna Pakarinen sekä YleX-aamun Ville "Viki" Eerikkilä.

Ketkä menevätkään lopulta toisesta semifinaalista finaaliin? Seuraavassa arviot ja veikkaukset siitä:
(Veikkaus finalisteista lihavoitu)

Bulgarian Kristian harjoittelemassa omaa esitystään, joka tuntui olevan hyvin hiottu. (Kuva: eurovision.tv)
Varmasti finaaliin:
  • Bulgaria on ehdottomasti tämän semifinaalin suurin suosikki ja varmin jatkoon menijä ja todennäköisin voittaja. Koko paketti on toimiva, lisäksi venäläis-siirtolaisten äänet menenevät nyt Venäjän poissa ollessa venäläistaustaiselle Kristianille.
  • Romaniaa pidän myös varmana finalistina, sillä maa ei ole nykyisen semifinaalikäytännön aikana koskaan karsiutunut, maalla on erottuva esitys, joka on kerännyt oman kannattajakuntansa.
Makedonia harjoittelemassa (Kuva: eurovision.tv)
Melko varmasti finaaliin:
  • Viron kappale on taattua laatua. Se jää soimaan päähän, melodia on kaunis ja kaiken järjen mukaan finaalipaikan ei pitäisi olla vaikeakaan saavutus. 
  • Makedonialla on varmasti tänä vuonna yksi sen historian parhaita kappaleita ja mikäli vain live on onnistunut näin tämän finaalissa ja siellä jopa hyvinkin korkealla. Toki tässä piilee pieni vaara, että tämän kappaleen hype on vain fanikupla ja edessä on viime vuoden Islannin kaltainen shokki-karsiutuminen.
  • Unkarin kappale on omaperäinen eikä maa ole vuoden 2010 paluun jälkeen karsiutunut finaalista kertaakaan enkä usko, että karsiutuu tänäkään vuonna.
Tanskan Anja harjoituksissa. (Kuva: eurovision.tv)
Rajoilla:
  • Tanskalla on vahva laulaja sekä laadukas kappale, mutta Tanskalle tyypilliseen tyyliin kappale on hieman persoonaton, joka voi karkottaa äänestäjiä. Uskon, että finaalipaikka kuitenkin irtoaa.
  • Itävallan hyvän tuulinen kappale puree varmasti tavis-katsojiin sekä tuomaristoon. Fanien keskuudessa kappale on selkeästi aliarvostettu, mutta suurelle yleisölle tämä toiminee paremmin.
  • Israelilla on otollinen esiintymispaikka semifinaalin viimeisenä eikä samassa genressä ole kilpailua tässä semifinaalissa. 
  • Valko-Venäjän hyvän tuulinen kappale vetoaa tiettyyn kuulija kuntaan. Myös Venäjän poissaolo vapauttaa pisteitä ja Valko-Venäjä on varmasti ensimmäisten joukossa ottamassa niitä vastaan.
  • Serbian harjoitukset eivät kuulostaneet live-laulun suhteen kovinkaan lupaavilta ja tällainen vahva pop-kappale tarvitsee tuekseen varmaa live-laulantaa, mitä ainakaan harjoituksissa ei kuultu. Uskon kuitenkin, että Serbia saa paketin kasaan ja maa nähdään finaalissa.
  • Alankomaat nostivat osakkeitaan päästä finaaliin hyvin menneiden harjoitusten myötä, mutta siitäkin huolimatta ennustan hienoista karsiutumista.
  • Irlanti voi olla pieni yllättäjä finaaliin, sillä kappale on hyvin raati-ystävällinen ja katsojissakin tällaiselle musiikille on yleisöä, jotka tätä voivat äänestää. Toisaalta Bulgarian samantyylinen, parempi, kappale vie tältä varmasti ääniä
  • Norja on hyvin rajatapaus. Maa voi mennä helpostikin finaaliin tai sitten karsiutua selvästi. Veikkaan jälkimmäistä. Kappale nähdään hyvin modernina, mutta onko se sitä jopa liikaa mennäkseen finaaliin.
  • Kroatia on erittäin mielenkiintoinen tapaus, sillä live-esitys ratkaisee todella paljon, eikä tähän mennessä nähtyjen harjoituspätkien perusteella tätä voi finaaliin sijoittaa. Mutta mikäli live onnistuu semifinaalissa tämä voi mennä finaaliin asti. Top tai flop. 
Yllättääkö Malta Claudia Faniello finaalipaikalla? (Kuva: eurovision.tv)
Melko varma karsiutuminen:
  • Maltaa ei voida millään tavalla laskea varmaksi karsiutujaksi, sillä maa on aina menestynyt hyvin raatiäänissä kappaleesta riippumatta ja huonoin sijoitus ssemifinaalissa on 12. Raatisuosio voi nostaa tämän taistelemaan finaalipaikasta.
  • Sveitsi on kuin Islanti ensimmäisessä semifinaalissa: ihan kiva kappale, jota juuri kukaan ei lopulta äänestä. Jäänee viimeisten joukkoon semissä. Toivon, että Sveitsi kuitenkin välttäisin kolmannen peräkkäisen jumbo-sijan.
San Marinon edustajat Jimmie Wilson sekä jo legendaksi noussut Valentina Monetta. (Kuva: eurovision.tv)
Varma karsiutuminen:
  • San Marinoa pidän varmana karsiutujana, sillä maa on vain kerran päässyt finaaliin ja silloinkin sijoitus oli kolmanneksi viimeinen. Vaikka kuinka tahtoisin nähdä Valentinan finaalissa, en siihen usko. 
  • Liettuan kappale on vain aivan liian sekava monille katsojilla eikä kappaleesta saa kiinni juuri missään vaiheessa. Myönnettäköön, että Liettua on monesti yllättänyt finaalipaikoilla, mutta tämä on liian outo ja erilainen.
Vuoden visuaalinen ilme. (Kuva: eurovision.tv)
Tässä vielä tiivistettynä finaaliveikkaukseni:
  1. Bulgaria
  2. Romania
  3. Israel
  4. Viro
  5. Unkari
  6. Makedonia
  7. Tanska
  8. Valko-Venäjä
  9. Serbia
  10. Itävalta
  11. Alankomaat
  12. Norja
  13. Malta
  14. Irlanti
  15. Kroatia
  16. San Marino
  17. Liettua
  18. Sveitsi
Keiden te uskotte menevän finaaliin ja kenen karsiutuvan? Kommentoi alle.

Esiintymisjärjestys (linkkiä klikkaamalla maan omaan artikkeliin):

1. Serbia: Tijana Bogićević – In too deep
2. Itävalta: Nathan Trent – Running on air
3. Makedonia: Jana Burčeska – Dance alone
4. Malta: Claudia Faniello – Breathlessly
5. Romania: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel it!
6. Alankomaat: OG3NE – Lights and shadows
7. Unkari: Joci Pápai – Origo
8. Tanska: Anja – Where I am
9. Irlanti: Brendan Murray – Dying to try
10. San Marino: Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit of the night
11. Kroatia: Jacques Houdek – My friend
12. Norja: JOWST – Grab the moment
13. Sveitsi: Timebelle – Apollo
14. Valko-Venäjä: Naviband – Story of my life
15. Bulgaria: Kristian Kostov – Beautiful mess
16. Liettua: Fusedmarc – Rain of revolution
17. Viro: Koit Toome & Laura – Verona
18. Israel: IMRI – I feel alive


Lisäksi tässä semifinaalissa äänestävät:

:ranska: Ranska: Alma – Requiem
:saksa: Saksa: Levina – Perfect live
:ukraina: Ukraina: O. Torvald – Time



Vetäytynyt:
:venaja: Venäjä: Julia Samoilova – Flame is burning (Venäjän oli tarkoitus osallistua ja kilpailla tässä semifinaalissa numerolla 3., mutta maa vetäytyi. Lue lisää täältä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti