keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

TŠEKKI: Martina Bárta – My turn


Tšekin edustajaksi maan televisioyhtiö ČT valitsi sisäisesti Martina Bárta nimisen laulajan. Martina on nuori ja lahjakas jazz-laulaja, joka kunnioittaa perinteitä mutta rakastaa kaikkea uutta ja modernia. Tšekkiläiset fanit tuntevat Martinan niin Felix Slováček Big Bandista kuin roolistaan Robin Hood -musikaalissa. Martina on opiskellut Berliinissä Jazz-instituutissa, esiintynyt monilla jazz-festivaaleilla ja työskennellyt monien kansainvälisestikin tunnettujen artistien kanssa.

(Kuva: eurovision.tv)

Kiovassa Martina esittää kappaleen "My turn", jonka ovat säveltäneet ja sanoittaneet biisinteko- ja tuottajatiimi DWB (Paul Drew, Greig Watts ja Pete Barringer) sekä Kyler Niko. Kyler on paitsi tehnyt kappaleita muille artisteille, kuten EXO, SHinee, Arashi sekä Nate Simpson, mutta on myös itse lahjakas laulaja. DWB puolestaan on tehnyt hittejä mm. Kate Ryanille.
Tšekki kilpailee Kiovassa ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 14.


Siihen nähden, että Martina on jazz-laulaja, on tämä kappale melko vähän jazzmainen. Kappaletta voisi ehkä kuvata soul-balladiksi jazz-vivahteilla, joita olisi kyllä voinut olla enemmänkin. Upea ääni Martinalla on, sitä ei käy kiistäminen. 3/5 tällä kappaleelle.


Vaikka kuinka toivoisi Euroviisuissa hyvin niukasti menestystä niittäneelle maalle hyvää sijoitusta niin tällä kappaleella siitä taitaa olla turha haaveilla. Vaikka Martina onnistuisi yli odotusten livenä, se tuskin riittäisi nostamaan tätä finaaliin asti. Veikkaan että tämä jää muiden jalkoihin ja lopputuloksena on sijoitus semifinaali häntäpäästä. Kaiken lisäksi tämä kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa, jossa vahvoja finalisti kanditaatteja on runsaasti.

Mitä piditte Martinan kappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti