keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

TANSKA: Anja Nissen – Where I am


Tanskan edustajaksi Ukrainaan valikoitui 21-vuotias tanskalais-australialainen laulajatar Anja Nissen kappaleellaan "Where I am". Viime vuonna Anja sijoittui Tanskan euroviisukarsintana toimivassa Melodi Grand Prix -nimisessä kilpailussa toiseksi kappaleellaan "Never alone". Tänä vuonna hän paransi sijoitustaan yhdellä ja pääsi täten edustamaan Tanskaa Kiovaan. Anja on syntynyt ja asunut koko ikänsä Australiassa, mutta hänen vanhempansa sekä muu suku tulevat Tanskasta. Vuonna 2014 hän nousi julkisuuteen voitettuaan Australian The Voicen kolmannen tuotantokauden.

(Kuva: eurovision.tv)

Anja on tehnyt voimakkaan kilpailukappaleensa "Where I am" yhdessä Michael D'Arcyn ja Angel Tupain kanssa. Vahva ääniselle laulajattarelle Euroviisut ovat olleet unelma 11-vuotiaasta lähtien, kun hän seurasi kilpailua ensi kertaa. Hän kokee olevansa etuoikeutettu edustamaan Tanskaa ja tahtoo tehdä tanskalaiset ylpeiksi ja näyttää Euroopalle, että olemme kaikki yhdessä riippumatta siitä, mistä tulemme.

Tanska kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 9.


"Where I am" on hyvällä tavalla hyvin perinteisen tanskalaisen euroviisun kuuloinen, melko kliininen kappale, jossa on kuitenkin jotain tarttumapintaa ja tiettyä aitoutta ja uskottavuutta. Livenä Anja laulaa uskomattoman hyvin, mikä nostaa muuten hyvin geneerisen kappaleen uusiin ulottuvuuksiin. Kappaleena ei kummoinen, mutta Anjan esittämänä tämä saa 4/5.

Viime vuosina Tanksalla on ollut vaikeuksia päästä finaaliin ja uskon, että sama linja jatkuu tänä vuonnakin. Tämä joko karsiutuu niukasti finaalista tai menee sinne niukasti, rajatapaus.

Kommentoi alas, vetosiko Anjan tulkinta sinuun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti