lauantai 15. huhtikuuta 2017

SUOMI: Norma John – Blackbird


Suomi valitsi edustajansa Kiovaan tammikuun lopulla järjestetyssä Uuden musiikin kilpailussa, joka järjesteettiin Espoon Metro areenalla. Kisan voiton vei Norma John niminen duo kappaleellaan "Blackbird". Norma John on kahden ystävän, Lassen ja Leenan, muodostama indie-henkinen duo, joka on tehnyt musiikkia yhdessä jo 15 vuoden ajan. Nyt he saavat kunnian olla Suomen 51. edustajat Euroviisuissa.

(Kuva: eurovision.tv)
Kilpailukappaleensa "Blackbird", kuten kaikki muutkin kappaleensa, he ovat kirjoittaneet itse. Nyt he halusivat ottaa urallaan uuden askeleen ja UMK oli tähän sopiva formaatti. Heille Euroviisut ovat upea tapa tuoda ihmisiä ja kulttuuria yhteen musiikin avulla.

Suomi kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 7.


Norma Johnin valinta oli rohkea veto Suomelta. Vaikka Emma olikin ykkössuosikkini UMK:n voittoon ja Suomen Euroviisuedustajaksi, olen hyvin tyytyväinen tähänkin valintaan. Norma Johnilla oli selkeästi paras live-esitys UMK:ssa, mikä nostikin heidän todennäköisesti loppupelissä voittoon asti. Parin vuoden jälkeen voin jälleen ylpeänä seistä Suomen kappaleen takana ja kannattaa sitä. Suomelle siis 5/5.


Mikäli duon live-esitys on yhtä hyvä kuin UMK:n finaalissa, pitäisi kaiken järjen mukaan Suomen tänä vuonna kahden karsiutumisen jälkeen palata finaaliin. Ainoa sudenkuoppa matkalla finaaliin voisi olla esiintymisjärjestys ja hyvin kova tasoinen ja tasainen ensimmäinen semifinaali.

Uskotteko Suomen mahdollisuuksiin päästä jälleen finaaliin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti