tiistai 4. huhtikuuta 2017

KROATIA: Jacques Houdek – My friend


Kroatia valitsi edustajansa tänä vuonna sisäisesti ja valinta osui Jacques Houdek nimiseen laulajaan. 35-vuotias laulaja aloitti uransa vuonna 2000 ja on julkaissut 13 albumia, joista useimmat ovat menestyneet hyvin. Vuonna 2002 hän osallistui Kroatian Euroviisukarsintana toimineeseen Dora pop festival -ohjelmaan kappaleella "Čarolija", mutta ei menestynyt riittävän hyvin päästäkseen edustamaan maataan. Pääsy Euroviisuihin on ollut Jacquesin pitkäaikainen unelma ja nyt hän pääsee toteuttamaan sen.

(Kuva: eurovision.tv)

Kiovassa hän esittää kappaleen "My friend", joka lauletaan osin englanniksi, osin italiaksi. Kappale on yhdistelmä perinteistä pop-balladia ja italialaista oopperaa. Kappale kuulostaa aivan kahden laulajan duetolta, vaikka todellisuudessa siinä on vain yksi laulaja. Kappaleen ovat säveltäneet Siniša Reljić sekä Tony Malm yhdessä artistin kanssa. Sanoituksesta vastaavat artistin lisäksi Ines Prajo, Arjana Kunštek sekä Fabrizio Laucella.

Kroatia kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 12.


Tämä kappale on hyvin vaikea arvioida. Hyvin hämmentävä, erilainen, omituinen ja kummallinen. Eittämättä historian eriskummallisimpia kappaleita. Lavalla tämä voi olla erittäin upea tai aivan hirveä. Eniten mietityttää kuinka hän onnistuu laulamaan molemmat osuudet? 4/5 tälle hämmentävälle kokonaisuudelle.

Menestysmahdollisuuksista tällaisten kummallisuuksien kohdalla on erittäin vaikea sanoa. Yleisö voi riemastua aivan todenteolla ja tämä menee kirkkaasti jatkoon tai sitten yleisö ei ymmärrä tätä alkuunkaan. Tuomareiden en odota tästä innostuvan, liian outo heille. Lavaesitys tulee ratkaisemaan tämän kohtalon.

Kuinka teihin puri Kroatian mielenkiintoinen kappale? Hitti vai huti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti