lauantai 22. huhtikuuta 2017

ISO-BRITANNIA: Lucie Jones – Never give up on you


Iso-Briannian edustajaksi valikoiui tänä vuonna upea ääninen Lucie Jones, joka on paitsi laulaja myös näyttelijä. Julkisuuteen hän nousi vuonna 2009, kun hän osallistui The X Factor -laulukilpailuun ja selviytyi finaaleihin saakka. Tämän jälkeen hän on luonut menestyksekästä musikaaliuraa. Hän on näytellyt mm. Cosettea Les Miserablesissa, Kellya The Prodigalssisa sekä Victoriaa American Psychossa. Nyt hänellä on suuri kunnia edustaa kotimaataan Euroviisuissa.

(Kuva: eurovision.tv)

Kiovassa Lucie esittää viisuvoittaja Emmelie de Forestin ja Daniel Salcedon sekä Lawrie Martinin tekemän kappaleen "Never give up on you". Emmelie voitti Euroviisut vuonna 2013 kappaleellaan "Only teardrops", joka oli huikea listamenestys ympäri Eurooppaa. Daniel puolestaan on tanskalainen Hiphop/RnB tuottaja/lauluntekijä ja Lawrie on skottilainen lauluntekijä ja laulaja, joka on tehnyt kappaleita mm. Kygolle ja Rita Oralle.

Suurena rahoittajamaana Iso-Britannia pääsee suoraan finaaliin, mutta äänestää kuitenkin ensimmäisessä semifinaalissa.


Brittien kappale on hyvin perinteinen, Euroviisutyylinen, voimaballadi, jonka kaltaisia on maailma pullollaan eikä tämä erotu tuosta massasta juurikaan. Tämä ei tarkoita, että kappale olisi huono, vaan sen olisi voinut totetuuttaa omaperäisemmin tai joku muu on jo tehnyt saman, mutta paremmin. Olisin toivonut Emmelien sävellykseltä jotain hieman omaperäisempää. 4/5 tälle kappaleelle, sillä ei tässä aktiivisesti mitään vikaa ole.


Brittien menestys viisuissa ei ole viime vuosina ollut päätä huimaavaa ja en usko, että kärkisijoja tänäkään vuonna hätyytellään. Veikkaan sijoitusta 15. sijan paikkeille.

Miten teihin uppoaa brittien perinteinen balladi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti