torstai 23. maaliskuuta 2017

ISLANTI: Svala – Paper



Islanti valitsi tänä vuonna edustajakseen jo pitkän uran tehneen Svalan (oik. Svala Björgvinsdóttir). Hän aloitti laulamisen jo nuorena ja ensimmäisen hittilistan ykkössijan hän saavutti laulaessaan isänsä kanssa joululaulun ollessaan vain 9-vuotias. Ensimmäiset levytyksensä hän teki jo seitsemän vuotiaana. Lahjakas Svala on paitsi laulaja ja lauluntekijä, on hän myös Islannin The Voice -tuomaristo, muoti-ikoni ja maailmanmatkaaja.

(Kuva: eurovision.tv)

Islanti esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 13.

Kiovassa hän esittää kappaleen nimeltä “Paper”, jonka hän kertoo olevan hyvin henkilökohtainen. Kappaletta hänen lisäkseen ovat olleet tekemässä hänen aviomiehensä Einar Egilsson, Lester Mendez sekä Lily Elise. Alunperin kappale esitettiin islanniksi nimellä “Ég veit það”, mutta käännettiin Euroviisuja varten englanniksi.



Islannin kappaleeseen on yritetty hakea modernia otetta ja jonkinlaista mystisyyttä. Tätä tukevat artistin ulkonäkö että musiikkivideo. Islannin karsinnoissa esitys sen sijaan oli kaukana tästä. Hyvin köykäinen ja tyhjän tuntuinen. Itse kappaleessa ensimmäinen säkeistö lupaa paljon, mutta kertosäe latistaa kappaleen eikä se sen jälkeen enää oikein tahdo lähteä lentoon vaan lässähtää. Hyvä laulajakaan ei tätä pelasta. Arvosana 3/5.



En näe tätä menestymässä kovinkaan hyvin toukokuussa Kiovassa. Jo semifinaalista läpi pääseminen tulee olemaan tälle haastavaa, sillä ensimmäisen semifinaalin taso on hyvin tasainen ja heittopusseja ei juurikaan ole mukana. Veikkaan Islannin jatkavan kahden karsiutumisensa sarjaa kolmannella.

Mitä pidätte kappaleesta ja uskotteko sen menestysmahdollisuuksiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti