keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

ARMENIA: Artsvik – Fly with me



Armenia valitsi edustajansa neljä kuukautta kestäneessä Depi Evratesil (Euroviisuihin) -nimisessä kykykilpailussa, jonka voittoon lopulta nousi Artsvik Harutyunyan. Armenialainen 32-vuotias laulaja-lauluntekijä oli tätä ennen osallistunut mm. Venäjän The Voice -kilpailuun, mutta ei saavuttanut siellä huomattavaa menestystä.

(Kuva: eurovision.tv)
Artsvikin kilpailu kappale kantaa nimeä “Fly with me” ja sen ovat säveltäneet Lilith & Levon Navasardyan, jotka olivat mukana säveltämässä Armenian kappaletta viime vuonna ja vuonna 2014. Sanoituksesta vastaavat Avet Barseghyan ja David Tserunyan. Avet Barseghyan oli myös vuonna 2009 mukana tekemässä Armenian kappaletta.

Armenia kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 16.


Kappale on ihanan outo ja etno ja pitää kuuntelijan otteessaan alusta loppuun asti. Jonkinlaista tarttuvuutta jäin kappaleesta kaipaamaan. Paitsi kappaleen saundimaailma niin myös Artsvikin tapa laulaa on ihanan etno, hieman turkkilaistyylinen. Pitäähän tätä puolta jonkun edustaa, kun turkki ei ole mukana. Jollain tavalla mieleen tuli Turkin voittokappale "Everyway that I can" vuodelta 2003.

Armenian pitäisi kaiken järjen mukaan mennä leikiten läpi semifinaalista finaaliin. Onhan tämä kuitenkin hyvin erottuva kappale ja Armenialla on lisäksi takanaan laaja diaspora tuki. Finaalissa sijoitus tulee olemaan top 15 joukossa, mutta voittoa en lähtisi tälle povaamaan.

Kuinka Armenian erittäin etno kappale toimii teille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti