perjantai 30. syyskuuta 2016

Leffassa: Bodom

Kävin leffassa katsomassa Bodomjärven surmista ammentavan Bodom nimisen suomalaisen kauhuelokuvan. Suomalainen kauhuelokuva ei ole ehkä niitä kaikkein yleisimpiä genrejä, joihin törmää, joten jo tämän vuoksi tämä oli aivan must see -leffa. Bodomin on ohjannut myös menestyksekkään Luokkakokous elokuvan ohjannut Taneli Mustonen.


Elokuvassa neljä nuorta lähtee telttailemaan Bodom-järven rannelle tarkoituksenaan rekonstruoida siellä kesällä 1960 tapahtuneet Bodomjärven murhat. Elokuva ei siis kerro kesän 1960 tarinaa. Leffan pääosassa näyttelevät Mimosa Willamo, Nelly Hirst-Gee, Santeri Helinheimo ja Mikael Gabriel. Nuoret näyttelijät selvisivät erinomaisesti roolisuorituksistaan.

Pakko sanoa, että ainakin mulle leffa toimi hyvin ja on kyllin pelottava ansaitakseen paikkansa kauhuleffa genressä. Jo leffan nimessä, Bodom, on tietynlainen hyytävä kaiku. Bodom oli kuvattu taitavasti käyttäen erilaisia tekniikoita ja kuvakulmia. Erilaisilla mielikuvilla pelataan paljon elokuvassa ja et varmasti katso liimaa samalla tavalla tämän elokuvan jälkeen.

Kuten hyvään tarinaan kuuluu, alkaa katsoja miettiä jokaisen motiiveja ja sitä mitä seuraavaksi voisi tapahtua, mutta monta kertaa tämä arvaus meni mönkään ja tapahtui jotain aivan muuta.

Nelly Hirst-Gee, Mikael Gabriel, Mimosa Villamo ja Santeri Mäntylä
Suomalaiseksi kauhuleffaksi oikein kelpo teos ja ansaitsee 4/5 ilman mitään suomalaisuus lisää.

torstai 29. syyskuuta 2016

Löysin blogilleni suunnan!


Mä oon jo miettiny pitkään, mihin suuntaan mä haluan viedä tätä blogia ja ylipäätänsä, että haluanko pitää tätä. Nyt monien pohdintojen ja monien erilaisten ajatusten jälkeen totean noin kahden aikaan aamuyöstä, että mä haluan kirjottaa tätä. Mun pitäis vaan osata antaa itestäni jotain enemmän ja musta tuntuu, että mä oon nyt löytämässä sitä kultasta keskitietä, viimein.

Mulla saattaa melko usein olla ongelmana se, että en oo täysin tyytyväinen asioihin, mutta sitten en osaa sanoa, että mikä siinä oikein mättää. Toisaalta sitten taas välillä en huomaa ollenkaan omia virheitäni vaan ajattelen, että tulipas tästä hyvä. Tiedän, kovin ristiriitaista. Mun blogi kaipaa lisää syvyyttä.

Myös yksi asia joka muuttuu tai itseasiassa jo muuttui on blogin ulkoasu. Aiemmasta turkoosin ja violetin sävyisestä melko raskaasta ulkoasusta siirryin tänään keveän vaaleaan ja yksinkertaiseen. Mitä pidätte?

Myös julkaisu tahtini kaipaisi ehkä "hieman" parannusta. Kesällä ja syksyllä kirjoittaminen on jäänyt hävettävän vähälle. Toivon mukaan nyt, kun kirjoituksetkin on viimein saatu pois alta, on myös aikaa kirjoittaa tänne.

Eli tavoitteena on siis kirjoittaa tänne enemmän, monipuolisempaa ja syvällisempääkin pohdintaa sekä saada tämä näyttämään hyvältä. Miltä kuulostas?

Nyt soi: Stanaj - Romantic



Albert Stanaj tai taitelijanimeltään pelkkä Stanaj on melko uusi tuttavuus minulle. Löysin hänen debyytti EP:nsä The Preview EP Spotifysta jokin aika sitten tässä syksyllä ja olin heti myyty tuolle äänelle. Stanaj on syntyjään albanialainen, mutta asuu tätä nykyä Jenkeissä. Vasta 22-vuotias laulaja on tehnyt yhteistyötä muun muassa Draken kanssa.


The Preview Ep sisältää neljä upeaa kappaletta, joista parhaiten lentoon on lähtenyt Romantic niminen kappale. Stanajn musiikillisessa tyylissä on ehkä jotain samaa kuin Ed Sheeranilla. Ehkä hieman siloitellumpi versio, johon on lisätty runsaasti viuluja.


Kun aloin googlailemaan ensimmäisen kerran, että kukas se tämä mies oikein on niin pakko sanoa, että hieman yllätyin, kun luin hänen olevan Albaniasta. En jotenkin osannut odottaa, että tuo yksi Euroopan köyhimmistä maista tarjoaa meille jotain tällaista. Mukana yllättyä positiivisesti. Mitä tykkäätte Stanajsta? Romanticin lisäksi kannattaa käydä kuuntelemassa myös muut kappaleet Spotifysta.

maanantai 26. syyskuuta 2016

Blockfest oli LIT!

Cheek
Olin siis elokuussa Tampereella Blockfesteillä, joka on Pohjoismaiden suurin hihhop- ja rap-musiikin festari. Kaksipäiväinen festari veti Ratinan alueelle noin 60 000 festarikävijää.

Teflon Brothers
Blockit oli siis mulle ensimmäiset oikeat festarit ja pakko kyllä myöntää, että todellisuus vastasi täysin odotuksia. Huikea spektaakkeli.

Kasmir
Ennen esiintyjiin pureutumista on pakko mainita, että järjestelyt blockeilla oli hoidettu hyvin ja kaikki toimi moitteettomasti. Sisään pääsi sujuvasti ilman jonoja, vessoihin ei tarvinnut jonotella, ruoka- ja juomakojuillekin oli aivan kohtuullisset jonot. Ainoana miinuksena ehkä virallisten jatkopaikkojen vähyys, joka sitten näkyi siinä, että kaikkiin virallisiin jatkopaikkoihin oli aivan järjettömät jonot.

Mikael Gabriel
Paperi T
Esiintyjistä ehkä eniten kolahti Paperi T:n keikka. Perjantai-iltana telttalavalla Paperi T:n vetämä keikka oli kuin taidetta. Sekä perjantain, että lauantain pääesiintyjät JVG ja Cheek vetivät molemmat takuu varman kovat keikat.

Töölön ketterä
Nousevista lupauksista kovimman keikan veti ehdottomasti Töölön ketterä. Keikka oli lauantaina iltapäivästä, mutta siitä huolimatta porukka oli jo täysillä mukana keikalla. Myös Arttu Lindemanin 15 minuutin veto ennen Nikke Ankaran kovaa vetoa oli näkemisen arvoinen. Pakko myöntää, että Lindeman pisti pystyyn kovimmat bileet blockeilla.

Nikke Ankara
Jos jokin on varmaa niin se, että mä oon takuuvarmasti ens vuonna jälleen Blockeilla! Ketkä muut tulee??!

Cheek

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kesä pikakelauksella


Kesä on ohi ja tuntuu jälleen, että se oli aivan liian lyhyt ja en ehtinyt tehdä kaikkia asioita, joita olisin ehkä halunnut tehdä. Nyt pikakelaus kesään ja aurinkoon siltä osin kuin sitä oli.


Toukokuukin taisi olla melko lämmin, mutta se nyt meni vielä vahvsti opiskelujen ja töiden parissa, mutta ehtihän siinäkin piipahtamaan Tukholmassa koulun kanssa.

Touko-kesäkuun vaihteessa, kun koulun loppumisen aikaan mahtui lukiobileet, kaverin yllätyssynttärit, jotka muuttuivatkin yllättäen toisen kaverin yllätyskotiinpaluujuhliksi vuoden vaihdosta sekä koulun kevätjuhla ja yhdet lakkiaiset. Lakkiaiset olivat sopivasti Vantaalla, joten pääsin siitä sitten luikahtamaan seuraavana aamuna lentokentälle siitä kohti Saksaa.

Saksan matkasta olen kirjoittanut jo niin monta postausta, jotan jätän siitä selostamisen nyt vähemmälle. Sanomattakin on selvää, että se reissu oli aivan mahtava. 


Palasin Saksasta juhannusviikon keskiviikkona ja kotiin pääsin torstaina iltapäivällä ja siitä kiisin sitten heti töihin. Karu paluu arkeen. Ja melko karu se olikin. Lähinnä suomalaiset asiakkaat yllättivät. Voisin avautua asiasta ehkä jopa kokonaisen postauksen verran. Kovin monta hikistä kesäpäivää sitten vietin asiakkaita palvellen ja mikäs siinä. Nyt on sitten varaa matkustaa jonnekin ensi keväänä.

Mahtuihan kesään sitten paljon muutakin kovasta työtahdista huolimatta. Ihanina muistoina kesästä jäävät mökkireissut kavereiden ja perheen kanssa, kaikki illat (ja joskus yöt) joita istuttiin kavereiden kanssa, ne muutamat kerrat joita ehdittiin käydä terassilla muutamilla, yölliset Pokemon metsästykset ja yllättävät retket vaikkapa Ikeaan.


Myös muutamilla festareilla tuli pyörähdettyä kesän aikana. Saksassa kävin nopeasti piipahtamassa Ruhr Flair -nimisellä ulkoilma-kaupunkifestarilla, jonka musiikillinen tarjonta ei kuitenkaan kohdannut omaa makuani, joten se jäi enemmänkin juurikin pyörähdykseksi. Kuopion viinijuhlilla kävin äitini ja tätini kanssa kuuntelemassa Vesalaa. Toimii hyvin ilman PMMP:täkin! Kesän huipennus oli sitten Blockfest Tampereella. Ensimmäiset kunnon festarit oli kyllä aivan huikea kokemus. Kahden päivän seisomisen, hyppimisen, pomppimisen, kävelyn, juoksemisen ja bailaamisen jälkeen olo oli kieltämättä hieman ryytynyt, mutta oli se kyllä sen arvoinen reissu. Ensi vuonna uudestaan aivan varmasti.


Ainiin ja melkein meinasin unohtaa loman lopettaneen Helsingin ja Tallinnan reissun siskoni ja serkkujemme kanssa. Se oli aivan täydellinen kesäloman lopetus ja virkistäytymis reissu.

Vaikka kesä on todella ihana vuoden aika mutta niin on kyllä syksykin. Saa pukeutua ulos lämpimästi, käyttää villasukkia ja villapaitoja, käpertyä illalla teekupin kanssa katsomaan Netflixiä ja polttaa kynttilöitä. Nyt kun kirjotuksetkin ovat viimein ohi ja olo on vapautunut niin tännekin tulee enemmän sisältöä ;) Kaikenlaisia suunnitelmia on tämänkin blogin varalle mielessä eli pysy siis mukana.


Ihanaa syksyä kaikki!